Toepassingen van gas, veelzijdige energiebronnen

Steeds vaker kiest men voor propaan als energiebron. Het is een zuinige, milieuvriendelijke en comfortabele brandstof die zowel voor professioneel als huiselijk gebruik perfect van pas komt.

Professioneel gebruik

Een groot aantal frituren werkt al op propaan, maar ook meer en meer professionele kookfornuizen in restaurants, hotels en grootkeukens. Verder is het populair bij verkopers van braadkippen op de markt en wordt het gebruikt als energiebron om grote ruimten te verwarmen. Van warmeluchtblazers tot eender welke infraroodstraler werkt op propaan.

Overige industriële gassen

Macogas verkoopt ook alle industriële gassen voor de lasindustrie waaronder:

Andere soorten industriële gassen zijn:

  • helium voor het opblazen van ballonnen
  • voedingsgassen voor het vacuüm verpakken van vlees, groenten .
  • stikstof voor het ontgassen van leidingen, tanken enz.

LPG als brandstof

LPG is dan weer een mengsel van butaan en propaan dat gebruikt wordt als brandstof voor voertuigen. In het openbaar vervoer wordt steeds vaker gekozen voor LPG als brandstof. Ook de bedrijfswereld heeft de vele voordelen van LPG ondertussen ontdekt. Macogas heeft zijn een LPG tankstation

Propaan voor hefttrucks

Propaan voor heftrucks is aan een opmars bezig. Dat hoeft niet te verbazen, de toepassingsgebieden voor propaan zijn eigenlijk onbeperkt.

Huishoudelijk gebruik

Ook voor particulieren is propaan een graag geziene energiebron. Het wordt onder meer gebruikt om huizen mee te verwarmen, om mee te koken of om het sanitaire water mee te verwarmen. Bijkomende redenen zijn:

  • installatie van een propaantank neemt slechts een half uur in beslag
  • geen mogelijke verontreiniging van de bodem
  • geen investering in opslagtank

De tanken zijn door de jaren heen zo aangepast dat ze vandaag een perfecte veiligheid garanderen.

Vragen?

Contacteer ons

of bel naar 09 383 65 15