Propaan

Net zoals butaan is propaan een uitstekende energiebron. Propaangas wordt onder meer gebruikt om te koken en verwarmen. Propaan is overal beschikbaar en heeft geen invloed op de bodem, het water en de waterhoudende grondlagen.

Het is een koolstofarme brandstof die weinig fijne stofdeeltjes produceert. Na verbranding produceert het tot 19 procent minder CO2 dan andere brandstoffen. Het is perfect te combineren met hernieuwbare energie en dus een ‘groene’ energiebron. Wel dient er rekening te worden gehouden met de veiligheidsvoorschriften bij het plaatsen van de flessen.

Gas voor barbecue en terrasverwarmer

Propaan wordt gebruikt als de warmtebron bij uitstek voor buiten. Denk bijvoorbeeld aan een barbecue of een terrasverwarmer.

Brandstof voor heftrucks

Propaan is een veelgebuikte brandstof voor heftrucks. Ook daarmee helpen we je graag verder. Lees meer over propaan voor heftrucks.

Propaangas voor mobilehomes en luchtballons

Voor het tanken van propaan voor mobilehomes en luchtballons beschikken wij over ons eigen propaan tankstation. Altijd welkom tijdens de openingsuren.

Wisselend gasmengsel

Net als butaan is propaan een bijproduct van de petroleumindustrie dat voor 95 procent is samengesteld uit een variërend mengsel van propaan en 5 procent onbepaalde andere stoffen zoals butyleen, pentaan, penteen, etheen, ethyleen, propyleen. Het behoort tot de groep van verzadigde stabiele koolwaterstoffen.

Propaan in flessen

Macogas levert propaan in flessen in volgende hoeveelheden:

  • Gasfles van 10,5kg     (Hoogte: 0.60 m / diameter: 0.30 m)
  • Gasfles van 18kg     (Hoogte: 0.62 m / diameter: 0.38 m)
  • Gasfles van 33kg     (Hoogte: 1.30 m / diameter: 0.32 m)
  • Gasfles van 46,5kg     (Hoogte: 1.30 m / diameter: 0.38 m)

of je kan het ook gewoon in bulk bestellen.

Afhalen of laten leveren

Wij leveren uw propaanfles graag aan huis. Indien u dat wenst, kunt u ze uiteraard ook zelf komen afhalen tijdens onze openingsuren.

Gasfles aansluiten

Wil je weten hoe je je gasfles aansluit? Lees dan zeker meer hierover op onze pagina over het aansluiten van gasflessen.

Gas bestellen?

Koop je propaangas online

of bel naar 09 383 65 15

Vragen?

Contacteer ons

of bel naar 09 383 65 15